Monday, April 21, 2014

MABIMS

Semoga MABIMS dapat berlapang dada untuk dudok semeja membincang isu si musuh dalam selimut.

Musuh Dalam Selimut = www.videosyiah.com
 

INILAH ISI LENGKAP :
"DEKLARASI NASIONAL ANTI SYI'AH" DI BANDUNG
.
Dalam acara deklarasi kemarin, Ahad 20 April 2014 di Bandung, seluruh ulama yang berkumpul sepakat untuk menyatakan sikap mereka.
.
Kesepakatan ini ditelurkan dalam :
▬ empat butir komitmen dan tekad
.
yang ditandatangani oleh :
■Ketua Pengurus Harian KH Athian Ali,
■Ketua Dewan Pakar KH Atip Latiful Hayat
■dan Ketua Majelis Syuro KH Abdul Hamid Baidlowi.

.
Berikut kutipan selengkapnya:
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Bismillahirrahmaanirrahiim
.
Bertitik tolak dari fakta:
.
a● Bahwa ajaran Syiah menurut keyakinan umat Islam, merupakan faham yang MENYIMPANG dari Alquran dan Assunnah.

b● Bahwa kelompok Syiah di Indonesia SEMAKIN berani dan masif mempropagandakan paham dan ajarannya lewat segala macam cara, .
.
diantaranya dengan :
— bertaqiyah (munafik),
—— baik melalui pendidikan, sosial kemasyarakatan, maupun politik.
.
c● Bahwa telah terjadi keresahan di berbagai daerah yang menimbulkan konflik horizontal,
.
sebagai akibat :
— progresitivitas penyiaran Syiah,
— penolakan umat,
— serta pembiaran politik terhadap pengembangan ajaran sesat Syiah.

.
Maka dengan mengucap "bismillah" dan "bertawakal" hanya kepada Allah Subhanallahu wa Ta’ala, kami :
▬ para ulama,
▬ habaib,
▬ pimpinan ormas islam,
▬ pondok pesantren,
▬ dan harokah
▬▬ yang tergabung dalam "Aliansi Nasional Anti Syiah" sepakat menyatakan komitmen dan tekad kami:

1● Menjadikan lembaga Aliansi Nasional Anti Syiah sebagai wadah dakwah amar mankruf nahi munkar.
2● Memaksimalkan upaya preventif, antisipatif, dan proaktif membela dan melindungi umat,
.
dari berbagai upaya :
▬ penyesatan akidah dan syariah
▬▬ yang dilakukan oleh kelompok Syiah di Indonesia.
.
3● Menjalin ukhuwah Islamiyah dengan berbagai organisasi dan gerakan dakwah di Indonesia untuk mewaspadai, menghambat dan mencegah pengembangan ajaran sesat Syiah.
.
4● MENDESAK PEMERINTAH agar segera MELARANG penyebaran paham dan ajaran Syiah, serta MENCABUT IZIN seluruh organisasi, yayasan, dan lembaga yang terkait dengan ajaran Syiah di seluruh Indonesia.
.
Demikian komitmen dan tekad kami, semoga Allah Subhanallahu wa Ta’ala senantiasa mencurahkan rahmat, karunia, inayah, taufik dan hidayah-Nya. Amin.
.
Bandung, 20 Jumadits Tsaniyah 1435 H / 20 April 2014.


 ■Pengurus harian:
KH. Athian Ali M. Da'i Lc MA
 ■Dewan pakar:
KH. Atip Latiful Hayat, SH, LLM Ph.D
 ■Majelis Syuro:
KH. Abdul Hamid Baidlowi
-----
 Allahu Akbar....!!

Semoga Ini merupakan awal untuk kerja sama antara Ulama dan pemerintah dalam menindak tegas dan melarang paham sesat Syi'ah di Indonesia.
.
Diposkan Oleh Indonesia Menolak Syi'ah
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=628100263932702&set=a.548854058523990.1073741828.548844451858284&type=1
__

Related FB Post =
https://www.facebook.com/bin.sajen/posts/636175979802108?stream_ref=10
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Syi'ah version of the Quran is a figment of their imagination.
Please subscribe to Islamic Reminders for more videos of Syi'ah religion camouflaging as Islam.
How Shia Reject the Quran !
by Islamic Reminders = http://youtu.be/OvRuzP4jM0c
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Why Syiah not Islam = http://binsajen.blogspot.sg/2013/06/why-syiah-not-islam.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Can We Rely on MUIS .? = http://binsajen.blogspot.sg/2012/02/can-we-rely-on-muis-pergas-or-jamiyah.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Syiah True Colours = http://binsajen.blogspot.sg/2013/12/true-colours.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Majusi Syi'ah Iran = http://binsajen.blogspot.sg/2013/06/majusi-syiah-iran.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Natijahnya........

Natijahnya,

AhliSunnah akan bertungkus lumus untuk pastikan fahaman dan praktik Ibadah kembali kepada Sunnah Nabi ﷺ menerusi 4 Imam mu'tabar seperti mazHab Syafi'e,

AhliBid'ah akan bertungkus lumus untuk pastikan fahaman dan praktik berbagai ragam bid'ah kembali kepada Sunnah Shake Sufi, Shake Tan atau HaBabe-HaBabe Pewaris Amalan Bid'ah,
menerusi mahZab Sufi.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Manhaj Salaf =
http://binsajen.blogspot.sg/2012/10/manhaj-salafussoleh.html?m=1
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Kaitan Imam Syafi'e dan Wahabi =
http://binsajen.blogspot.sg/2013/10/apakah-kaitan-wahabi-dan-imam-syafii.html?m=1
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Habib Pendakwah Pewaris Amalan Sunnah   Vs   HaBabe Salesmen Pewaris Amalan Bid'ah =
http://binsajen.blogspot.sg/2013/12/habib-pendakwah-vs-habib-salesmen.html?m=1
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Disclaimer 4 Imam =
http://binsajen.blogspot.sg/2012/03/disclaimer-imam-syafii-rahimahullah.html?m=1
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Related FB Post =
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=635572066529166&set=a.531016000318107.1073741825.100002291354387&type=1&stream_ref=10
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Related Topic = Eksyenaoreng = http://binsajen.blogspot.sg/2013/08/eksyenaoreng.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ikhlas dan Amanah

Taktau Sifat 20 = Tak sah Iman.??
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Beriman dengan Sifat-Sifat Allah,
tanpa cipta soalan merapu macam Merpati Putih dan ostad Ghouse Khan Surattee.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Semoga mereka yang kulit tebal mengaku Mazhab Syafi'e, Akidah Asy'ari Maturidi, akan ikhlas dan amanah untuk mencari jawapan kepada soalan,

Mengapa tidak Akidah Syafi'e.??
Imam Syafi'e failed topik Akidah eh.?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Imam Syafi'e failed topik Akidah.?? = http://binsajen.blogspot.sg/2011/08/mengapakah-mengaku-bermazhab-syafii.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aqeedah Syafi'e = http://binsajen.blogspot.sg/2013/09/aqeedah-syafii.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ahli Qiraat juga Ahli Tauhid .?? = http://binsajen.blogspot.sg/2012/02/ahli-qiraat-juga-ahli-tauhid.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Related FB Post =
https://www.facebook.com/bin.sajen/posts/635549676531405?stream_ref=10
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ostad Ghouse Khan Surattee = http://binsajen.blogspot.sg/2014/03/penyakit-virus-tidak-yakin.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Soalan Merapu oleh Merpati Putih = http://binsajen.blogspot.sg/2013/12/pilih-mana-satu.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Don Daniyal

Jangan mudah kena tipu !!! Video yg lama mana mungkin boleh menjawab video yg baru !!!
Akhbar pun tertipu dan sebar berita tidak betul !!!
Link Penuh : malaysianreview.com/49555/ustaz-don-daniyal-tuduh-tindakan-wardina-tidak-adil-harian-metro-video/
Lihat video terbitan Harian Metro
www.youtube.com/watch?v=dYNP524xoG0

lihat pada minit 0.53 suara latar ini berbicara bahawa encik don telah menjawab statement kak dina bab hadis palsu ini sedangkan dia belum lagi mejawabnya pun.
Sebenarnya Encik Don belum pun lagi menjawab apa2 statement berkenaan video kompilasi penyelewengannya dan statement kak dina...

KRONOLOGI yang sebenarnya :
1.Yang dia jawab sebenarnya bab video ini yg ditujukan kpd sy :
Ini linknya :
https://www.facebook.com/photo.php?v=679030488805371
Video ini keluar pada 3 APRIL 2014
---------

2.Video yang dia jawab sebelum dia pergi ke UK adalah pada 4 april 2014

Ini linknya
https://www.facebook.com/photo.php?v=679481725426914&stream_ref=10
Video ini keluar pada 4 april 2014 sy terus download video ini klemudian upload di wall saya bg menjawab video ini mmg langsung tiada hujah sebaliknya meraih simpati.
 ---------


3.Kemudian video yg sy compile penyelewengan2 nya adalah pada 14 April 2014

Ini linknya : https://www.facebook.com/photo.php?v=683988118309608&stream_ref=10
Video ini keluar pada 14 april 2014
-----------

4.Statement kak dina pula keluar pada 15 april 2014

Ini linknya : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=684387111603042&set=pb.100000952777293.-2207520000.1397954333.&type=3&theater
Statement kak dina ini muncul hasil daripada SHARED video saya ke wall nya...
Saya terus print screen letakkan di wall saya selepas saja kak dina keluarkan statement ini....
------------

PERSOALAN KU ::::

-------------
Persoalan saya pula bagaimana pihak akhbar boleh keluarkan statement menerusi video yg diambil pada 4 april 2014 untuk menjawab statement video
" KOMPILASI HADIS PALSU" yg keluar pada 14 april 2014 dan statement kak dina pada 15 april 2014 ??


Aneh dan aneh...Namun ramai rakan FB yg share kononnya ini jawapan encik don terhadap video kompilasi hadis palsu dan juga statement kak dina dengan tajuk post yg pelbagai iaitu jawapan Ust don wardina ... Apa ni ???

Asyik kena tipu saja...Blh lihat di ats sy dh berikan kronologi yg sebenar...
Pelik dan pelik video yg keluar first boleh jawab video yg keluar kemudian ... Nak kata kasyaf ??? Nampak sgt berbohong...Cukup2 lah terus ditipu...

Sebenarnya encik don belum lagi menjawab 7 isu dalam video itu yg menjadi tanda tanya smpai ke hari ini.
Sebelum ni pun encik don pernah berjanji untuk menjawab bab hadis palsu yg dikeluarkannya...
Dia janji utk menjawab pada 27 oktober 2013 tahun lepas tapi smpai kini belum lagi terjawab...
NOTED :
* Kepada pengomen sekalian nk komen pun baca dulu point2 bukti yg telah diberikan di ats ini jgn main komen saja komen yg tiada sangkut paut dgn tajuk post dan caci maki akan di block serta merta * jgn salahkan admin...

Related FB Post =
https://www.facebook.com/nurputeri.dayana/posts/686839518024468?comment_id=6549173&notif_t=like

Sunday, April 20, 2014

Copy & Paste

Blind Taqleed
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yes, we Copy & Paste, as much as possible, any teaching which is from the Prophet ﷺ, through the ulama mu'tabar salafussoleh.
But taking the cue from their tawaddhu disclaimers, it is impossible that every teaching from the 4 Imam mu'tabar are faultless,
and the onus is upon the muslims to exercise due diligence and verify if he is a muttabi' to the Prophet ﷺ,
or inadvertently a muttabi' to any respected Imam or scholar,
not to mention being a blind taqleed to pseudo-intellectual scholars, Shake Sufi, Shake Tan or HaBabe-HaBabe promoters of merrymakings in the name of prayings.
Wallahu A'lam.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Disclaimer from the 4 Imam Mazhab =
http://binsajen.blogspot.sg/2012/03/disclaimer-imam-syafii-rahimahullah.html?m=1
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

THE FOUR IMAMS ON TAQLEED.

*Imam Abu Haneefah (rahimullah).
1. "When a hadeeth is found to be saheeh, then that is my madhhab."- Ibn Aabideen in 'al-Haashiyah' (1/63), and in his essay: 'Rasm al-Mufti' (1/4) from the compilation of the essays of Ibn Aabideen).
2. "It is not permitted for anyone to accept our views if they do not know from where we got them."- Ibn Abdul Barr in: 'Al-Intiqaa' fi Fadaa'il ath-Thalaathah al- A'immah al-Fuqahaa' (p.145), Ibn Aabideen in his footnotes on: 'Al-Bahr ar-Raa'iq' (6/293) & Sha'raani in: 'Al-Meezaan' (1/55).
In one narration, "It is prohibited for someone who does not know my evidence to give verdicts on the basis of my words."
Another narration adds: "...for we are mortals: we say one thing one day, and take it back the next day."
In another narration, "Woe to you, O Ya'qub! Do not write down everything you hear from me, for it happens that I hold one opinion today and reject it tomorrow, or hold one opinion tomorrow and reject it the day after tomorrow."
3. "When I say something contradicting the Book of Allaah the Exalted, or what is narrated from the Messenger (sallallaahu alaihi wa sallam), then ignore my saying."- Al-Fulaani in: 'Eeqaaz al-Himam' (p.50), tracing it to Imaam Muhammad and then saying: "This does not apply to the mujtahid, for he is not bound to their views anyway, but it applies to the muqallid (blind follower)."

*Imam Malik ibn Anas (rahimullah).
1. "Truly I am only a mortal: I make mistakes (sometimes) and I am correct (sometimes). Therefore, look into my opinions: all that agrees with the Book and the Sunnah, accept it; and all that does not agree with the Book and the Sunnah, ignore it."- Ibn Abdul Barr in: 'Jaami' Bayaan al-'Ilm' (2/32), Ibn Hazm, quoting from the former in: 'Usool al-Ahkaam' (6/149), & similarly: 'Al-Fulaani' (p.72).
2. "Everyone after the Prophet (peace be on him) will have his sayings accepted and rejected-except the Prophet (peace be on him)."- Ibn Abdul Haadi declared it saheeh in: 'Irshaad as-Saalik' (227/1), Ibn Abdul Barr in: 'Jaami' Bayaan al-'Ilm' (2/91) & Ibn Hazm in: 'Usool al-Ahkaam' (6/145-179).
3. Ibn Wahb said: "I heard Maalik being asked about cleaning between the toes during wudu (ablution). He said: "The people do not have to do that." I did not approach him until the crowd had lessened, then I said to him: "We know of a sunnah about that." He said: "What is that ?" I said: "Laith ibn Sa'd, Ibn Lahee'ah and Amr ibn al-Haarith narrated to us from Yazeed ibn Amr al-Ma'aafiri from Abu Abdur-Rahman al-Hubuli from Mustawrid ibn Shaddaad al-Qurashi who said: "I saw the Messenger of Allaah (peace be on him) rubbing between his toes with his little finger." He said: "This hadeeth is sound; I had not heard of it at all until now." Afterwards, I heard him being asked about the same thing, on which he ordered cleaning between the toes."-Introduction to: 'Al-Jarh wat-Ta'deel' of Ibn Abi Haatim (pg.31-32).

*Imam Shafi (rahimullah).
1. "The sunnahs of the Messenger of Allaah (peace be on him) reach, as well as escape, from every one of us. So whenever I voice my opinion, or formulate a principle, where something contrary to my view exists on the authority of the Messenger of Allaah (peace be on him), then the correct view is what the Messenger of Allaah (peace be on him) has said, and it is my view."-Related by Haakim with a continuous sanad up to Shaafi'i, as in: 'Taareekh Dimashq' of Ibn Asaakir (15/1/3), 'I'laam al- Mooqi'een' (2/363, 364) & Eeqaaz (p. 100).
2. "The Muslims are unanimously agreed that if a sunnah of the Messenger of Allaah (peace be on him) is made clear to someone, it is not permitted for him to leave it for the saying of anyone else."-Fulaani (p. 68).
3. "If you find in my writings something different to the Sunnah of the Messenger of Allaah (peace be on him), then speak on the basis of the Sunnah of the Messenger of Allaah (peace be on him), and leave what I have said."
In one narration: "...then follow it (the Sunnah), and do not look sideways at anyone else's saying."-Harawi in: 'Dhamm al-Kalaam' (3/47/1), Khateeb in: 'Al-Ihtijaaj bi ash-Shaafi' (8/2), Nawawi in: 'Al- Majmoo' (1/63).
4. "You (refering to Imam Ahmad) are more knowledgeable about Hadeeth than I, so when a hadeeth is saheeh, inform me of it, whether it is from Kufah, Basrah or Syria, so that I may take the view of the hadeeth, as long as it is saheeh."[38]
5. "For everything I say, if there is something authentic from the Prophet (peace be on him) contrary to my saying, then the hadeeth of the Prophet (peace be on him) comes first, so do not follow my opinion."- Ibn Abi Haatim, Abu Nu'aim & Ibn Asaakir (15/9/2).

*Imam Ahmad ibn Hanbal (rahimullah).
1. "Do not follow my opinion; neither follow the opinion of Maalik, nor Shaafi, nor Awzaa'i, nor Thawri, but take from where they took."-Fulaani (p. 113) & Ibn al-Qayyim in: 'I'laam' (2/302).
In one narration: "Do not copy your Deen from anyone of these, but whatever comes from the Prophet (peace be on him) and his Companions, take it; next are their Successors, where a man has a choice."
Once he said: "Following means that a man follows what comes from the Prophet (peace be on him) and his Companions; after the Successors, he has a choice."-Abu Daawood in: 'Masaa'il of Imaam Ahmad' (pp. 276-7).
2. "The opinion of Awzaa'i, the opinion of Maalik, the opinion of Abu Haneefah: all of it is opinion, and it is all equal in my eyes. However, the proof is in the narrations (from the Prophet (peace be on him) and his Companions)."-Ibn Abdul Barr in: 'Jaami' Bayaan al-'Ilm' (2/149).
3. "Whoeve rejects a statement of the Messenger of Allaah (peace be on him) is on the brink of destruction."-Ibn al-Jawzi in: 'al-Manaqib' (p.182).

Related FB Post =
https://www.facebook.com/bin.sajen/posts/634276749992031?stream_ref=10
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kesederhanaan Menurut Definasi Siapa.?

"Sederhana..... Sederhana..... Sedehana....!
- Berita Harian 12 April 2014
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 "Semoga umat Islam tidak dikhayalkan oleh cerita khurafat seperti ini." -
 Berita Harian 17 Dec 2013
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
'Kesederhanaan' tahap apakah yang boleh melunturkan akal yang sihat untuk percaya kisah khurafat sebagai bahagian agama..??

'Kesederhanaan' peringkat manakah yang sanggup toleransi dudok semeja dengan tukang korupsi agama dalam pucuk pimpinan masyarakat Islam..??

'Kesederhanaan' paras apakah yang sanggup membiarkan umat Islam diperbodohkan hingga ke tahap kronik..??
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sarban Senget = http://binsajen.blogspot.sg/2013/11/kapal-senget.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kisah Diperbodohkan Tahap Kronik = http://binsajen.blogspot.sg/2014/01/kisah-si-bahlol.html?m=1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Related FB Post =
https://www.facebook.com/bin.sajen/posts/633404330079273?stream_ref=10
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saturday, April 19, 2014

4 Special Prizes

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Quiz Cepat Tepat ..!!

For questions no.1 to 6, please answer True or False.
For question no.7, please answer in less than 50 words.

1. Jika si musuh terdiri dari kafir harbi membunuh orang awam muslim,
maka orang muslim juga boleh bunuh orang awam kafir harbi menurut Manhaj Salaf. (True / False)

2. Ajaran boleh bunuh orang Islam yang tidak melaksanakan hukum Islam ialah ajaran sesat Khawarij, bukan ajaran Manhaj Salaf. (True / False)

3. Ustaz Haniff Hassan dari RSIS Univ Technology Nanyang kelihatan menyokong ideologi seorang Khawarij juga pemimpin AlQaeda, Ayman AlZawahiri,
kerana memandang positif pujian Ayman terhadap revolusi di Mesir dalam artikel bertajuk 'Gejolak Mesir : Reaksi Penjihad', di Berita Harian 14 Jan 2012. (True / False)

4. Hanya ulama manhaj salaf sahaja yang mengeluarkan Fatwa mengharamkan demonstrasi di tempat awam untuk menggulingkan pemerintah muslim yang zalim,
sebagai bukti kesabaran dan toleransi tahap tertinggi demi manfa'at keamanan negara dan keselamatan nyawa rakyat. (True / False)

5. Prof Syed Farid AlAtas, dari NUS Socioloy and Malay Studies, kelihatan menyibarkan 'black propaganda' terhadap manhaj salaf kerana tulisannya yang cuba mengaitkan Salafism dengan extremism dalam artikel 'Battle Against Extremism Within Islam', Straits Times 5 April 2014. (True / False)

6. Terdapat persamaan yang ketara antara matlamat 'hidden agenda' Prof Syed Farid AlAtas menerusi ceramahnya di Masjid Sultan 15 Jan 2011 dengan percubaan Perdana Menteri Iraq Nouri Maliki promosi Karbala sebagai kiblat orang Islam. (True / False)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

7. Mengapakah Manhaj Salaf paling sangat ditakuti serta paling mudah menjadi sasaran fitnah dan tohmahan ahli bid'ah yang disogok dengan batu api oleh syi'ah dan sufi.?

Sila jawap tidak melebehi 50 perkataan.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Related FB Post =
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Clue for question no.1 & 2.
 
There is a rich body of literature that expounds the legal injunctions in Islam regarding warfare.
In Bukhari (3014) and Muslim (1744) upon the authority of Ibn 'Umar (radiallaahu anhu) who said :

"The Messenger of Allah Sallallah'alaihiwasallam prohibited the killing of women and children."

It is authentically reported by Imaam Malik (in his al-Muwatta) and others that when Abu Bakr sent the armies to Shaam he said :
"Do not kill women or children or an old-aged senile person.
Do not cut down fruit-bearing trees.
Do not destroy an inhabited place."

- Ulama Manhaj Salaf Syeikh Abdul Malik ar-Ramadanee, Univ of Medinah.
http://binsajen.blogspot.sg/.../alternative-news-sources...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Al Qurtubi, a scholar from the 12th century states :

“This verse also proves that the disbelief of non-Muslims must not prevent us from being just to them,
and it is not permissible for us to retaliate in the same manner,
even if they kill our women and children and cause sorrow to befall us,
it is not permissible for us to act likewise with the intention of making them feel grief and sorrow.”
http://www.islaam.ca/index.php?option=com_content...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Clue to question no.3 & 4
 
 
Cara Perangi Pengganasan = http://binsajen.blogspot.sg/.../cara-perangi-pengganasan...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Dan perkara yang pasti menurut orang yang berilmu dan punya pemahaman yang lurus,
berusaha sekuat tenaga untuk membela darah kaum muslimin dan menafikan keburukan yang besar ini.
Dan dengan yakin saya katakan bahawa wajib atas penduduk Mesir berusaha membela darah dan menahan diri dari perbuatan yang menyebabkan terbunuhnya jiwa dan hilangnya nyawa dari muslimin."

Prof Syeikh Ibrahim bin Amir ArRuhaily, Univ Medinah.

Harga Nyawa Rakyat Mesir =
http://binsajen.blogspot.sg/.../harga-nyawa-rakyat-mesir...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Beliau juga menjelaskan mengapa demonstrasi itu bukan jalan yang sesuai dengan prinsip Islam
Di dalam proses demonstrasi juga mengandung banyak hal-hal yang melanggar aturan syari’at.
Laki-laki bercampur-baur dengan wanita, lalu terjadilah perampasan dan pelanggaran kehormatan, zina, diminumnya khamar, berkurangnya rasa malu, didendangkan nyanyian.

Apakah ini semua bagian dari agama Allah?? Tentu bukan.
Syeikh Salih AsSuhaimi, Univ Medinah.

Pray Egypt =
http://binsajen.blogspot.sg/2013/08/pray-egypt.html?m=1

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Clue to question no.5 & 6 &7

 


Manhaj Salaf = http://binsajen.blogspot.sg/.../manhaj-salafussoleh.html...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~